ÖNKÉNTESSÉG

A Nemzetközi Pumi Egyesület a 2011. december 31. napján hatályos jogszabályok szerint közhasznú szervezetként került bejegyzésre. A mai gazdasági helyzetben nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos ez egy Egyesület számára pénzügyi szempontból. Az elkövetkező években az Egyesület előtt álló egyik legnagyobb kihívás, hogy ezt a közhasznú jogállást fenntartsuk. Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló új, 2011. évi CLXXV. törvény szerint 2014. május 31. napjáig meg kell teremtenünk azokat a kereteket, melyek alapján kezdeményezhetjük Egyesületünknek az új törvénynek megfelelő közhasznúsági nyilvántartásba vételét. Ennek egyik alappillére az önkéntesség.

Miért jelentkezz hozzánk önkéntesnek?

Az önkéntesség egyik legfontosabb társadalmi szerepe, hogy az önkéntes munkával – a Te képességeiddel, tudásoddal, ismereteiddel, melyekben jónak érzed magad, és szívesen adsz belőle másoknak – a közösségben meglévő erőforrásokat hasznosítjuk anélkül, hogy ez külső erőforrások igénybevételét követelné a közösség tagjaitól. Úgy véljük, ha a közösség tagjai aktívan részt vesznek az értékteremtésben, mindenkinek személyes érdekévé válik ezeknek az értékeknek a megőrzése is. Önkéntességeddel egyértelműen kifejezheted Egyesületünk társadalmi támogatottságát és azt a szándékodat, hogy ennek az értékteremtési folyamatnak részese legyél.

Milyen tevékenységekre keresünk önkénteseket?

A Nemzetközi Pumi Egyesület tevékenységei közül elsősorban az ismeretterjesztés és a kulturális örökség megóvásához vár közreműködőket az alábbi tevékenységekre:

  • adminisztráció, adatrögzítés
  • kiadványok szerkesztése
  • MYSQL adatbázis programozás
  • grafikai tervezés
  • hírszerkesztés
  • támogatásszervezés
  • magyar-angol illetve angol-magyar fordítás
  • dokumentálás fényképen, videón
  • rendezvények szervezésében, lebonyolításában való közreműködés

JELENTKEZNÉL? Kérésed van?

Fordulj bizalommal Petrához, az önkéntesek koordinátorához:      +36 30 956 9257

Önkéntes gyorstalpaló

Az önkéntes tevékenység alapvető szabályait részleteiben a 2005. évi LXXXVIII. törvény a közérdekű önkéntes tevékenységről tartalmazza. Figyelmedbe ajánljuk az Önkéntes Központ Alapítvány alábbi kiadványát, amely a legfontosabb tudnivalókat összefoglalva reméljük megkönnyíti számodra a döntést:

Amit t udni érdemes az önkéntességről