Alombejelentő

Az alombejelentés menete

Kedves Pumis Barátunk!

Gratulálunk almod születéséhez! 
A kiskutyák törzskönyvezéséhez a következőket kell tenned.

 1. Az alom bejelentése 

A tenyésztési szabályzatban foglaltak értelmében az almot 2 hetes koráig le kell jelenteni, ezekre az információkra csak a DNS mintavételi eszközök biztosítása érdekében van szükség. Egyesületük e-mail címére – pumiegyesulet@gmail.comküldd el a születés idejét, a szülők nevét, a született kiskutyák számát, és hogy nyálkahártya-mintavételi szettre, vagy vérvételi csőre tartasz-e igényt. Amennyiben az állatorvosod által használt eszközöket kívánod igénybe venni, kérjük azt is jelezd, ebben az esetben nem küldünk mintavételi eszközt.

2.  Mikrochip beültetés

Az általad választott állatorvos beülteti a mikrochipet a kiskutyákba. Az állatorvoshoz minden esetben vidd magaddal a transzponder (mikrochip) behelyezéséről szóló igazolást! Kérjük, EZT a nyomtatványt használd, mert ez tartalmazza egyesületünk adatgyűjtéshez és tároláshoz szükséges nyilatkozatát is! 

3.  DNS mintavétel 

A származásellenőrzéshez szükséges DNS minta levételét kizárólag állatorvos végezheti! A DNS mintavétel csak egyedileg (mikrochippel) azonosítható kutyán végezhető el! A mintavételhez szükséges eszközöket igény esetén egyesületünk biztosítja. A DNS mintavétel vizsgálatkérő lapja letölthető innen
Nagyon fontos, hogy a vizsgálatkérő lap fejlécének első és második sorát kitöltsd egyesületünk adataival, mert más esetben nem hozzánk kerül az eredmény, az pedig a törzskönyvezés folyamatát megakasztja.

A mintavételi tájékoztatót itt találod.

4. Alombejelentő leadása

Az almok lejelentését minden esetben a MEOESZ- nél kell kezdeményezni.
Az alombejelentéshez szükséges dokumentumok:
Alombejelentő
Fedeztetési igazolás
Mikrochip behelyezéséről szóló igazolás
– A szülők származási lapjának mindkét oldali másolata
– A szülők tenyészszemle bírálati lapjának másolata (amennyiben nem Egyesületünknél szerezte meg) 
– A szülők kiállítási eredményeinek a másolata, amelyek még nem szerepelnek a MEOESZ adatbázisában
– Érvényes szövetségi kártya másolata (amennyiben van),

5. A törzskönyvezés díja

A törzskönyvezés díját az NPE számlájára kell utalni: 
UniCredit Bank – 10918001-00000093-09600009 
Kérjük, a közleménybe ne felejtsd elbeírni a kennelnevedet és az alom megjelölését, azonosítható módon (pl.: Hangos kennel, C alom”) 
A származási lap kiváltásának díja a mindenkori díjszabása szerint. 

Az alom bejelentése két módon lehetséges:

– Elektronikus úton a MEOESZ TIRR rendszerén keresztül. Ugyan előzetes regisztrációt igényel, de praktikus, időtakarékos és környezettudatos megoldás. 

– Papír alapon személyesen a MEOESZ irodában, vagy postai úton a MEOESZ-nek címezve: MEOESZ, 1701 Budapest, Pf. 12. A borítékon kérlek tüntesd fel egyesületünk nevét is!